PRODUK MAKANAN


PRODUK MAKANAN SEDAP SANGAT

 (1) 
PEK MASHED POTATO POWDER 200GM & GRAVY POWDER 100GM 

 KLIK UNTUK TEMPAHAN


HARGA RM 16 SATU PEK
KOS PENGHANTARAN POSLAJU (BAWAH 500GM)
RM 8.00 (SEMENANJUNG) 
RM 12.00 (SABAH SRWK)

Cara penyediaan :
Cara penyediaannya cukup mudah. 
Tuang serbuk kentang ke dalam bekas, tuang air panas sedikit demi 
sedikit ke dalam bekas tersebut.  Kacau hingga sebati dan rata. 
Tambah lagi air sekiranya tidak cukup lembut.  
Untuk rasa lebih enak, lembut dan lemak boleh tambahkan bancuhan susu tepung, sedikit garam dan  marjerin.  


Kemudian, bancuh dan gaul rata gravy powder dengan air panas.

 Setelah itu sedia untuk dihidang bersama mashed potato.



Berminat boleh hubungi : 012-6343413 (Azzah)

*****************************

(2)
 CHEESY POWDER (PEK 100GM /200GM)



HARGA
 RM 15 SATU PEK ( 200GM )
RM 8 SATU PEK ( 100GM )
KOS PENGHANTARAN POSLAJU(BWH 500GM)
RM 8.00 (SEMENANJUNG) 
 RM 12.00 (SABAH SRWK) 

Cara penyediaannya mudah sahaja. Tuangkan serbuk ke dalam bekas
 kemudian dibancuh rata dengan air panas. Tuang air sedikit demi sedikit. 
Biarkan bancuhan seketika dan gaul rata sekali lagi
 bagi memastikan serbuk sudah larut dan sebati. 
Jika mahu sos lebih cair boleh tambah lagi sedikit air.
 Masukkan bancuhan ke dalam bekas bertutup dan boleh simpan
 di dalam peti sejuk setelah digunakan.


 CADANGAN RESEPI : POPIA GULUNG NESTUM & CHEESE
(sumber : http://biedlicious.blogspot.com/2013/07/popia-goreng-nestum-cheese-powder.html )

BAHAN A :
*10 keping kulit popia
*bancuhan 1/2 sudu kecil tepung + air (utk lekatkan kulit popia semasa menggulung)
*1 1/2 cawan minyak (untuk goreng)

Cara memasak :
1) gulung popia dan lekatkan dengan bancuhan tepung dan gunting serong – serong  atau
2) potong kulit popia kepada 4 bahagian. Setiap bahagian dipotong dua kemudian gulung dan lekatkan.

*boleh pilih salah satu cara yg disukai. Kemudian goreng dalam minyak panas. Guna api sederhana dan sering balik-balikkan semasa menggoreng. Boleh angkat popia apabila kelihatan kuning keemasan dan toskan.

BAHAN B
1 sudu besar serbuk cheese
2 sudu besar nestum
1 sudu besar gula
1 sudu kecil rempah kari daging
1 sudu kecil susu tepung  

* kisar halus semua bahan di atas. Kemudian gaulkan dengan kulit popiah yg telah siap digoreng.
Hasilnya pasti menyelerakan.


CADANGAN HIDANGAN : 
SOS CHEESY BOLEH DIMAKAN BERSAMA MASHED POTATO


Berminat boleh hubungi : 012-6343413 (Azzah)



*****************************************************************




Comments